23.9.2015

Keittiö CHECK!

No ei meidän keittiösuunnitelma ehkä ihan valmis ole, mutta kaupat siitä kuitenkin väännettiin. Edelliskerrasta viisastuneina jätimme kilpailuttamisen minimiin. Laukkaamalla kymmenen liikettä läpi, ei saa muuta kuin pään pyörälle ja kaiken tuntumaan entistä epäselvemmälle. Tälle kertaa keittiö lähti liikkeelle Puustellin yhteydenotosta ja tapaamista lykkäiltiin kevääseen asti, jotta keittiön koko ja paikka arkkitehtisuunnitelmassa oli selvä. 

Täytyy sanoa, että Hyvinkään Puustellin Peter Lindholm häikäisi ammattitaidollaan heti ensitapaamisella, jolloin käytiin keittiön tarpeet läpi niin kaapistojen, toimintojen kuin laitteidenkin osalta. Lähtötilanteessa meillä ei ollut muuta visiota kuin se, että ei haluta valkoista eikä etenkään korkeakiiltoista keittiötä.


Tässä joitakin pointteja keittiön suunnittelussa


Pesuallas: yksi iso, kaksi perus vai puolitoista

H oli heti etenemässä vanhan kaavan mukaan perusratkaisulla kaksi allasta tai puoltoista. Peterin avustamana totesimme, että sillä puolikkaalla altaalla ei tee yhtään mitään ja tilanteita, jolloin tarvitsee kaksi allas yhtä aikaa on hyvin harvoin. Yleensä se toinen vaan täyttyy tiskistä. Siispä päädyimme yhteen isoon altaaseen, jolloin uunipellinkin voi pestä kodinhoitohuoneen sijaan keittiössä.

Tarvitseeko kaappien "saumojen" olla kohdikkain.

Eli aika yleinen ja ehkä vähän vanha tapa on, että yläkaappien ja alakaappien saumat ovat kohdikkain. Alaolevasta kuvasta tämä hahmottuu hyvin. Perällä oleva laatikosto ei ole yläkaapin kanssa saman levyinen.


Hölmölle tilanteen saa näyttämään nuo lasiovelliset yläkaapit, jotka ei ole keskitetysti vaan jotenkin "sivussa". Peterillä oli tähän kyllä hyvä pointti, että kaapit ovat eri syvyiset ja jos niitä katsoo vähänkään sivusuunnasta, niin "saumakohdat" ovat jokatapauksessa eri kohdissa. Tärkemämpää olisi, että kaapit muodostaa symmetrisen rivin. Alla oleva kuva on olohuoneesta kulmittain, jolloin yläkaappirivi näyttääkin oikein kivalta ja symmetriseltä.


Eikä se tästäkään vinkkelistä mitenkään korostu. 


Täytyy noita yläkaappeja vielä vähän pohdiskella, kun meillä on kuitenkin ruokapöytä sijoittumassa aikalailla niin, että näkymä on ensimmäisen kuvan mukainen.


Lisäksi aiemmasta kokemuksesta tiedetään myös 


Alakaapit laatikoina (ok, kulmakaapeissa tästä voi tinkiä)

Alakaappi hyllyllisenä on vähän sama kuin hyllylliset vaatekaapit. Perälle sullotaan kaikki se mitä ei koskaan käytetä ja etualalle käyttötavara. 

Induktioliesi ja uuni pyrolyysitoiminnolla
Edelliseen keittiöön meille tuli induktioliesi tutun kodinkonemyyjän suosituksesta. Samaan aikaan meni uusiksi jok'ikinen pata ja pannu, jolloin rohkeninkin epäillä, että olimme tehneet huonon päätöksen. Nyt jälkikäteen, kun rakennusaikaisessa asunnossamme on niin sanotusti normaali liesi, voin kyllä sanoa, että se induktioliesi on vaan aika pirun hyvä keksintö! Pyrolyysitoimintoa meillä ei vielä ole ollut, mutta kyllä sen täytyy olla hieno toiminto siihen 6 tunnin myrkyillä leikkimiseen ja rätillä hinkkaamiseen nähden... 

Mitä sitten siihen kilpailutukseen tulee. Kysyttiin vertailevaa hintaa tutulta keittiömyyjältä (eri valmistaja), josta tiesimme, että halvemmalla tuskin muualta keittiötä saadaan. No kyllähän sitä eroa Puustelliin oli, mutta täytyy sanoa, että Peterin tyyli myydä, puri meihin. Jopa H (jolla on kyky nähdä kaiken myyntipuhesumutuksen läpi) oli varsin vakuuttunut tuotteen laadusta. 


Käytiin me itseasiassa vielä yhdessä toisessa tunnetussa keittiöliikkeessä, mutta epäonneksemme tai ehkä onneksemme meitä palveli melko nuori ja kokematon myyjä. Kaveri yritti esittää parempaakin myyntitykkiä, mutta kyllä päälle paistoi niin selvä paniikki, eikä tapaamisella ollut punaista lankaa. Varmaan olisi ollut ihan hyvä keittiö ja hintakin taisi olla Puustellin luokkaa tai vähän alle, mutta se asiakaspalvelu oli vaan ihan liian raskasta.


-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)