13.10.2015

Lattiavalut ja korkean osan yläpohja

Kuulumispostauksen jälkeen on raksalla ehtinyt tapahtua jo aika paljon, kun kaksi insinöörisihmistä ja muutama innokas kaveri on laittanut hösseliksi. 

Yksi valmistuneista virstanpylväistä on lattiavalut. Kellariinhan tehtiin lattiavalu jo kesällä talopakettia odotellessa, mutta reilu pari viikkoa sitten oli vuorossa loput lattiat. Sitä ennen oli kuitenkin liuta valmisteluita. Tehtiin vesijohto- ja viemäriläpiviennit, sähköputkivaraukset ja reiät ilmanvaihtokanaville. Tämän jälkeen tulikin sitten styroksit, teräsverkot, verkon nosto korokkeille ja lattialämmitysputkien asennukset ko urakoitsijan toimesta. Avot, kuraa vaille! 


Lattiavalujen jälkeen alkoi korkean osan yläpohjan saattaminen puhallusvillavalmiuteen. Tämä poikkeaa hieman ns. perusrakentamisesta, kun puhallusvillalle kyhätään ns. kotelot, jossa yläosana on tuulensuojakipsilevy ja alaosana höyrynsulkumuovi ja koolauspuut. Sinne väliin se villa sitten puhallellaan (kts. viimeinen kuva, jossa höyrynsulku vasta osittain laitettu). Harvinaisen ärsyttävästä hommasta teki vieläkin ärsyttävämmän hieman poikkeuksellinen työkorkeus...
-K

4 kommenttia:

 1. Onnittelut lattiavaluista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taas yksi steppi lähempänä lämmönpitävää taloa :D

   Poista
 2. Onnittelut myös täältä lattiavaluille! Meillä on lattiavalujen vuoro juurikin tänään. Katsotaan miten käy kun tarkoituksena on valaa sekä kellarikerros että toinen kerros samalla. Olipa muuten kiva löytää blogiinne. Tervetuloa seuraamaan myös raksatarinoita.wordpress.com :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että löysit blogiimme x) kävinkin teidän blogia jo viikonloppuna tarkkailemassa! Tässä vaiheessa voi teitäkin jo onnitella lattiavaluista! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)