30.10.2014

Muutossa dumpattavat kamat

Meillä käydään nykyisin keskustelut aika pitkälti futuuri muodossa (jos sellaista nyt suomenkielessä edes on) eli "sitten kun", "seuraavassa" jne. Yksi puheenaihe on dumpattavat tavarat eli ne mille vielä toistaiseksi on jotain käyttöä, mutta ovat niin rikki ja/tai rumia, ettei niitä viitsi enää mukanaan kuljettaa. Alla muutama hyvä esimerkki näistä romuista.
Ruokatilan matot hankittiin Kokkolan asuntomessujen aikaan vuonna 2011, kun paluumatkalla poikettiin Keskisen kyläkauppaa ihmettelemään. Nappe (siihen aikaan vielä pentu) piti heti alkuun huolen maton uudelleen muotoilusta, joka ei niin silmää hivele. Lisäksi näistä löytynee erinäinen määrä samaisen eläimen eritteitä. Siis roskiin!Sitten tämä työtuoli ala-asteajalta. Siis kyllä, tuoli on osimoilleen 20 vuotta vanha! Mitkään mekanismit eivät ole toimineet vuosiin, mutta tuoli pyörii ja rullat rullaa. Istuimen pehmuste on liiskaantunut jo vuosia sitten ja istuintuntuma on luokkaa pahvi. Eiköhän tämä ole jo aikansa palvellut!

Etupihan kukkaruukut ovat jo parhaat päivänsä nähneet. Kesäkukkia laittaessa yhdestä irtosi jo sen verran reilu pala, että loppuja ruukkuja en uskaltanut enää edes siirtää. Nämä ovat anoppikokelaalta saatuja ja niiden heittämiseenkin on lupa jo siltä suunnalta annettu. Pois vaan! 


On meillä tietty paljon muutakin hävitettävää. Vaatteet pitäis varmaan jossain vaiheessa käydä läpi. Tässä tullaan tosin siihen ongelmaan, että yllättävän monet vaatteet saa inventaariossa "raksa" etuliitteen, kuten "tää on just soppeli raksapaita/raksahousut/raksatakki" ja niin edelleen. Kuinka paljon sitä raksavaatetta lopunperin tarvii :D

2 kommenttia:

  1. Tämä olikin kiva aihe, taidan napata tästä idean blogipostaukseen : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsihihi :D kommentistasi on sen verran aikaa, että täytynee tulla kurkistamaan, joko postausidea on tullut käytettyä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)