4.11.2014

Rakennusaikainen asunto

Kuten useiden muidenkin talonrakentajien, myös meidän on ennen pitkää muutettava rakennusaikaiseen asumukseen. Ensimmäistä taloa rakentaessa asuimme pienessä vuokrakaksiossa, joka oli täydessä kaaoksessa koko rakennusajan. Lisäksi olohuoneen seinät olivat hieman sinapinruskeaa tummemmat ja makuuhuone kirkkaampaakin kirkaampi pinkki. Olisihan ne saanut maalata, mutta silloin nyt sattu olemaan vähän muutakin laitettavaa. Tällä kertaa asettaudummekin omaan uuteen kerrostalokolmioon. Viime viikolla käytiin tsekkaamassa meidän rakennusaikainen asunto virheiden ja puutteiden osalta.
Loppusiivousta ei asuntoihin oltu vielä tehty, koska erinäisiä työvaiheita oli vielä kesken. Meidänkin vierailun aikana joku heppu kävi asentamassa lämmityspattereiden termostaatit. Laminaattilattiaa ei kuitenkaan oltu suojattu, joten mielenkiinnolla odotan, miltä se näyttää siivottuna. Ihmettelen, jos kenenkään kengänpohjissa olleista kivistä ei ole jäänyt painaumia. 


Asunnon yleisilme oli siisti, mutta kyllähän me tarkkasilmäiset löydettiin yhtä ja toista pientä korjattavaa. Parin viikon päästä nähdään, kuinka hyvin meidän narinat on korjattu.

4 kommenttia:

 1. Ihan kelpo raksakämppä! Meillä on siitä onnellinen tilanne, että saadaan asua tässä ekassa talossamme uuden valmistumiseen asti. Helpottaa vähän sitä luopumisen tuskaa, omarakentamasta on kuitenkin aika haikeaa luopua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pari viikkoa raksakämpässä asuneena, niin ihan tässä mukavasti pystyy elämään. Teillä on kyllä ihanne tilanne asumisjärjestelyjen suhteen! :) Tuntuihan se vähän hassulta pakata tavarat ja elää hetki ahtaasti, että voi taas levittää romut. Ja on siinä kyllä punnitseminen, että mitä kannattaa heittää pois ja mille on taas vuoden parin päästä käyttöä.

   Poista
 2. Moikka! Kiva blogi teillä. Ja kiva seurailla teidän projektin etenemistä samalla, kun omakin prokkis on aluillaan. :) Teillä onkin jo hyvin kokemusta, kun yksi talo on jo valmis. Meillä ei ole mitään kokemusta rakentamisesta (kääks!), mutta onneksi ympärillä on osaavia ihmisiä. Meidän raksa-aikainen asunto on kerrostalokaksio.

  P.S. Linkitin teidän blogin omaamme. Tervetuloa vierailulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva, että löysit blogiimme. Täällä on nyt ollut hetken melko hiljaista, mutta kevään koittaessa tulee varmasti päivitettyä hieman tiuhempaan :) Se on hyvä jos ympäriltä löytyy osaavia ja luotettavia ihmisiä, niin ei se rakentaminenkaan tunnu sitten niin ydinfysiikalle.

   Jos vinkin saa antaa, niin ottakaa rennosti. Pienistä vastoinkäymisistä on turha menettää yöunia ja vielä turhempaa on kitistä ja nahistella niistä keskenään.

   Mielestäni olen joskus nopeasti piipahtanut blogissanne :) täytyypä tulla vierailulle uudemman kerran!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)