23.10.2014

Väliovet


Sen enempää miettimättä meille tuli ensimmäiseen taloon kolmepeiliset ovet ja vielä valkoisilla ovenkahvoilla. Noista kahvoista en ole vieläkään päässyt yli! En tykkää! Ja kyllä kolmepeilisille väliovillekin olisi varmasti löytynyt joku aavistuksen verran trendikkäämpi versio. Lopunperin väliovilla on aika suuri vaikutus kodin ilmeeseen.


Tästä intoutuneena pällistelin jo JELD-WENin sivuilta erilaisia sisäovi vaihtoehtoja. Alla olevat kuvat ovat samaiselta sivustolta.

A Effect Easy Raita
B Effect Easy Laine
C Effect Easy Polku
D Effect Easy Kaisla
E Trend 307
F Trend 301
G Effect Easy Aava

Omaan makuun sopisi etenkin D eli Effect Easy Kaisla, mutta veikkaanpa, että suurella todennäköisyydellä päädymme johonkin F:n ja G:n tyyliseen ratkaisuun. Niissä on kuitenkin vähän ilmettä, mutta pitkällä juoksulla tuskin rupeaa niin nopeasti ärsyttämään silmää.


Sitten tuo oven värisävy. Valkoinen on aina se perus-ajaton-hajuton-mauton-eikoskaankyllästy -vaihtoehto. Ainakin ajatuksen tasolla kuitenkin kiinnostaisi joku harmaan sävy. Ei liian tumma, mutta selvästi harmaa eikä vain tahraantunut valkoinen. Toisaalta jos seinät maalaa, niin tuleeko tilasta turhan kokoharmaa...


Millä perusteilla teillä on valittu/valitaan väliovet?


-K


Tsihihi, soittelivat tänään Puustellilta. Nähtävästi ovat siellä tavailleet asuntomessujen arvontalipukkeet läpi, kun rakennusaikeista tiesivät. Ihan ei vielä tuo keittiön suunnittelu ole ajankohtaista, mutta kyllä siihenkin ennen pitkää päästään :)

7 kommenttia:

 1. Itselläni on aika vahva allergia noihin muotopuristeoviin, eli meillä on valittu tähän ja edelliseen remppahuusholliin ovet sen mukaan, että ne on massiiviset, ja myös siten, että ne on nykyaikaiset, ei siis "perinneovet". Nyt meillä on nuo äffät. Seuraavaan taloon ollaan laittamassa luultavasti samalaiset, tosin huomaan että olen himpun lämmennyt myös sileille laakaoville, vaikka ne sitä pahvia ovatkin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että meillä mennään hintalapun mukaan, mutta tosiaan nuo perinneovet ei tule enää kysymykseen. F:t on kyllä hyvät :) Mä tuun vissiin yhden askeleen näissä sisustuskysymyksissä jäljessä, kun sileät ovet ei miellytä silmää :D Ehkä niistä tulee opiskelija-asunnon ovet mieleen, eli aika kultaa muistot vielä joskus :D

   -K

   Poista
  2. Minä oon myös aika perässähiihtäjä monissa asioissa, ja myönnän että minullakin on ollut vahva "vuorka-asunto-fiilis" noista sileistä laakaovista. Paljon niitä silti näkee käytettävän ihan uusissakin taloissa, ja monesti niin, että muut materiaalit on ihan arvokkaitakin. Eli ei ole valittu siksi että on halvin mahdollinen :-D Tosin niissäkin on eroja, ja usein näkeekin niitä sellaisina karmittomina versioina joka ei sitten olekaan enää tosiaan mikään halvin vaihtoehto!

   Poista
  3. Ja vielä lisäys :-D Meillä on nyt siis nuo E:t, ja edellisessä oli äffät. Sekoilin. Uuteen tulisi siis äffät tai ne sileät. Ehkä.

   Poista
  4. Hittolainen, tajusin just, että meillähän on rakennusajan kodissa just tollaset sileät laakaovet. Saapa nähdä, jos alkais vaikka silmä lepäämään niissä :D

   Poista
 2. Me ollaan suunniteltu tulevan talon ovia niin että mahdollisimman moneen paikkaan kävisi liukuovi. Ihan kaikkiin tiloihin ei se ole mahdollinen ja siinäpä tuleekin sitten mietinnän paikka... Mahdollisimman 'kuvioton' saisi olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas on suurella todennäköisyydellä tulossa pari liukuovea, kun saranalliset ei natsaa tilankäytön kannalta. Toisaalta tilanne voi tosiaan olla toisinpäin, että liukuovi rajoittaa sisustamista saranallista enemmän. Haastetta tosiaan tuo, että saa ovet edes jotenkin synkkaan keskenään :) tsemppiä raksailuun! Kävinkin jo aikaisemmin pikavisiitillä blogissasi. Täytyy vielä tulla paremmalla ajalla piipahtaa tarkemmin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)