19.10.2014

Sauna

Monilla tuntuu jäävän sauna lähinnä säilytystilaksi etenkin pienemmissä asunnoissa. Me ei varsinaisesti olla mitään supersaunojia, mutta saunaa kyllä käytetään. Etenkin näin syksyn tullen sauna lämpiää ainakin viikottain. Rakennusaikaan saunaa tuli lämmiteltyä melko usein. Ah, sitä fiilistä, kun raskaan raksapäivän jälkeen lämmittelee jäseniä saunassa ja huuhtoo päivän pölyt suihkussa.Nykyinen saunamme sai lopullisen muotonsa vasta rakennusvaiheessa. H oli varmaan asunto- tai rakentajat -messuilla bongaillut ikkunallisia saunoja, koska muistan, että ehdotus tuli hänen suunnaltaan. Niinpä väliseiniä muuratessa saunaan jätettiin pelkkää ovea suurempi aukko ja myöhemmin lasiliike kävi mittaamassa ja asentamassa lasit paikoilleen. Talopaketin mukana tullut perinteinen saunanovi myytiin lopulta huuto.netissä. Näitä extempore muutoksia tuli rakennusaikana useampiakin ja jokainen on ollut sen väärtti. 
Saunan valaistus on yhtälailla ihan omaa käsialaa. Mikään luova ratkaisuhan se ei ole, mutta omasta mielestämme toteutus on ihan jees. Säästyipähän muutama kolikko suunnittelutöissä. Siihen aikaan oli muuten upotetut ja valaistut löylykiulut kovassa huudossa. Sellainen jäi meiltä toteuttamatta, eikä ole harmittanut päivääkään, kun jalkatilaa on muutenkin rajoitetusti. 
Jostain tuli myös varastettua idea kiukaan takana olevaan kivityyliseen laattaan. Kiukaan kaide on taas ihan omaa luovuutta. Valmistajalta olisi toki löytynyt kiukaaseen kiinnitettävä kaide, mutta se oli suhteessa melko kallis, eikä se nyt ulkonäöllisestikään ollut kovin kummoinen.


Uuteen saunaan olemme kaavailemassa jotain hyvin samantyyppistä ratkaisua. Mitä sitä nyt hyvää ideaa muuttamaan, korkeintaan voidaan ehkä vähän jatkojalostaa. BTW, saunaa on ihan helkkarin vaikea kuvata, kun tilaa ei riitä eikä sen paremmin valaistuskaan!


-K

6 kommenttia:

 1. Todella upean näköinen sauna! Ja tuo kivilaatta tuo kyllä kovasti näköä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kivilaatta tuo tosiaan jonkin verran eloa tuollaiseen muuten niin "puiseen" ja yksisävyiseen saunaan.

   Poista
 2. Teillä on komea sauna! Me täällä pohdiskellaan, että tehdäänkö seuraava "samalla kaavalla", vai halutaanko jotain ihan muuta. Nykyinen saunamme on kokonaan musta, ja siinä on kyllä kieltämättä tunnelmaa :-) Uuteen tulee puukiuas, se jo ainakin itsessään tekee saunan tunnelmasta erilaisen. Sitä väritystä vielä pohdiskelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Puukiuas todella tuo jo ihan eri tunnelman! Meillä H havittelee seuraavaan erillistä hovisaunaa puukiukaalla. Saapi nähdä riittääkö budjetti siihen :D Tuli mustasta saunasta mieleen, että eilen H puhui saunassa käydessämme, että seuraavaan voisi miettiä jotain muuta kuin tervaleppäpaneeleja ja mahdollisesti jotain sormipaneeliviritystä. Joten jotain vähän erinäköistä on todennäköisesti vielä luvassa. Meillä kun tahtoo mennä toi suunnittelu siinä tehdessä :)

   Poista
 3. Ihana sauna!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiva, että olet löytänyt blogiimme :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)