7.7.2014

Arkkitehdin valinta

Ensimmäisessä talossa emme käyttäneet arkkitehdin palveluita. Suunnittelimme talon pohjapiirustuksen itse (totuuden nimessä se oli kyllä anoppikokelas, joka sen innostuksissaan suunnitteli suoraan Kastellin Valokaaren pohjalta) ja varsinaiset suunnitelmat oikeine ikkuna- ja ovikokoineen tuli valitsemaltamme talotehtaalta. Tähän väliin nostalgian vuoksi suunnitelma, jolla kyselimme talotehtailta hintaa. Taloa kyllä suunniteltiin vielä tehdessäkin...
Uusi tontti on kuitenkin turhan haastava maallikon suunniteltavaksi, joten heti alusta on ollut hyvin selvää, että tarvitsemme arkkitehdin palveluita. Teimme jonkin verran tausta työtä arkkitehtitoimistojen kartoittamiseksi. Isot toimistot sivuutimme luonnollisesti heti alkuun, koska niiden päätoiminta-alue yleensä keskittyy isompiin kohteisiin. Lisäksi toivottavaa oli, ettei toimisto sijaitse kovin kaukana kohteesta. Merkittävänä tekijänä pidimme myös sitä, että arkkitehdillä on referensseissä rinne- sekä kivitaloratkaisuja. 

Lopulta otimme yhteyttä kahteen arkkitehtiin. Toinen heistä oli itselleni jo entuudestaan tuttu ja toinen molemmille täysin tuntematon. Päätöksemme ratkaisi sekä raha, että referenssit. Vaikka eroja on vähäisellä kokemuksella vaikea löytää, mutu-tuntumalta tämä tuntematon oli molemmissa kriteereissä aavistuksen vahvempi. 


-K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)