9.7.2014

Takan puunaus ulkoapäin


Olemme luopumassa nykyisestä talostamme (uuden tieltä), joten nyt on korkea aika kihnuttaa koti kiiltäväksi. Meitä on jo pidemmän aikaa kismittänyt takan epäsiisteys, kun luukun yläpuolelle on kertynyt jo aikamoinen tummentuma. Koska H ei ole osoittanut kovinkaan suurta innostusta takan maalaamisen suhteen, täytyi keksiä jotain muuta.

Oikeastaan kaikki lähti siitä, kun googlettelin hyviä uunin puhdistus vinkkejä. Samalla juolahti mieleen myös epäsiisti takka. Useammalla keskustelupalstalla kehoitettiin kokeilemaan ihme/taikasientä. Kukaan ei kuitenkaan ollut raportoinut testauksen tuloksia. Joten ei muutakun kaupan kautta kotiin ja takan kimppuun. Kokeilin ensin varovasti alaosan nokitahroihin ja lopulta rohkenin kihnuttaa koko takan. Ja jessus, että muuten sieni toimi hyvin! Vähän jäi vielä luukun yläpuolelle puhdistettavaa, mutta sieni rupesi olemaan sen verran ehtoon puolella, että jäi seuraavaan kertaan...


-K


Note to self: seuraavaan taloon tulee muuten uuni pyrolyysitoiminnolla! Ei ollut uunin puhdistus ihan näin yksinkertaista... erittäin tehokkaita keinoja voi ehdotella tähän alle!

1 kommentti:

  1. Taikasieni on tosiaan aivan loisto keksintö! Meidät se pelasti aikanaan juuri ennen ensimmäistä näyttöä, kun parivuotias päätti piirtää seinään ;)
    Samaisen asunnon uunin puhdistin lopulta keraamisen lieden "raspilla", mikään aine kun ei tehonnut pinttymiin. Ja hyvin toimi, ilman suurempia naarmujakaan...en kyllä tiedä, onko ihan fiksuin tapa, mutta mutta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)