9.6.2015

"v*t**u, se kamera unohtu"

Jaa-a, kuinkahan monta kertaa ollaan heilahdettu tontille ja vasta siinä vaiheessa on pätkähtänyt päähän, että olis tietty voinut ottaa sen kamerankin mukaan. H on kyllä tässä männä viikkoina napsinut kännykällä kuvia. Kuvanlaatu vaan tahtoa olla sitä sun tätä. Mutta... pistetäänpä tähän nyt pikakelauksella viime viikkojen tapahtumat. 

Viikko 21: Luonnollisesti homma alkoi anturasta. Meillä päädyttiin aikataulusyistä käyttämään valmiita anturamuotteja, koska 2. kerroksen talopaketti heilahtaa paikalle heinäkuun alulla, joten tässä ei parane ihan mihin tahansa aikaa hassata. Lisäksi tällä viikolla oli anturavalu ja ensimmäiset kierrokset kellarin valuharkkoja pääsi paikoilleen.Viikko 22: Ensimmäinen valupäivä. Kellari ja perustukset puolimatkan krouvissa. 
Viikko 23: Toinen setti harkkoja ladottu ja pilareiden anturamuotit nykerretty.


Viikko 24 tähän mennessä: Toinen valupäivä eli kellari ja perustukset sekä tukimuurin ja pilareiden anturat on nyt kaikki valmiita. Hitsaaja laittoi porrasaukon pilareiden päälle palkit, joiden varaan osa ontelolaatoista ja portaat lasketaan. 
Tähän väliin muistin virkistykseksi julkisivu itään (voi tuohon yllä olevaan vertailla).Loppuviikon agendalla on vielä:

Huomenna tulee portaat ja ontelolaatat sekä tukimuurit etenevät. Lisäksi pitäisi saada omalla voimalla sokkelin ja kellareiden maanpaineseinien veden/kosteudeneristykset kuntoon, koska lauantaina tulee kaivinkone kuskeineen (naapureiden kiusaksi) täyttöhommiin. 


Ja mitäkö ollaan itse tehty?! Noh, ensimmäiset pari viikkoa lähinnä vain käytiin työpäivän päätteeksi tontilla nyökyttelemässä "joo-o, helwetin hyvä tulee". Sittemmin ollaan oltu illat ihan hommissakin. Nykerreltiin kellarikerrosten sähkörasiat ja niiden putkitukset (sähkösuunnitelmiahan meillä ei vielä ole, mutta me ollaan aika hyviä "tehdessä suunniteltiin" ihmisiä). Sitten on valettu anturoihin viisteet vedenohjausta varten. Samassa yhteydessä nakattiin kurat myös parin pilarin anturamuottiin. 

Viime viikonloppu kului sen sijaan bitumihommissa. Allekirjoittanut siveli kylmäbitumiliuoksen ja H (kaverin avustamana) lämmitteli bitumikermit kiinni. Okei... se homma tais jäädä vähän kesken, mutta onhan tässä vielä aikaa. 


-K

2 kommenttia:

  1. Vau, hurjasti on tapahtunut! Näitä vaiheita lukee erityisen mielellään ja tarkasti, sillä noilla sitten itsekin aloitellaan muutaman kuukauden päästä (toivottavasti...). Kuulostaa kiireiseltä loppuviikolta, tsemppiä siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sitä ihan itsekin hämmästyi, kuinka nopeasti homma lähti rullaamaan. Toisaalta talopaketin saapumisen jälkeen alkaa ne ajat, jolloin kaikki on kiinni omasta viitseliäisyydestä, eikä tsiljoonan työvaiheen aikataulut määrää kokonaisaikataulua. Toivotaan, että teilläkin hommat hetken päästä nytkähtää liikkeelle :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)